Tiszakóród Község Önkormányzata

Gazdasági helyzet

1960. óta a település népességszáma közel 500 fővel csökkent. Tiszakóródra is jellemző, hogy a lakosság elöregedőben van, és évről-évre csökken a születések száma. A ki– és beköltözések aránya jelentős. A településen napjainkban 319 lakás található.

A vezetékes ivóvíz ellátottság, gázhálózat, a szennyvízelvezetés, hulladékgyűjtés és szállítás valamint a közvilágítás kiépített. A lakások 70 %-a összkomfortos. A szilárd burkolatú utak aránya 90 %-os. Telefon a lakások mintegy 80 %-ban van.

A faluban háziorvosi szolgálat működik, itt a gyermekeket is ellátják, de gyermekorvosi szakrendelés nincs. Legközelebbi gyermekorvos a hozzánk 30 km-re lévő Fehérgyarmaton van. A központi orvosi ügyelet székhelye Kölcse – 13 km -, ott egészségház, védőnői szolgálat, anya- és csecsemővédelem működik. A legközelebbi kórház és mentőállomás távolsága 28 km (Fehérgyarmat). Ügyeletes gyógyszertár távolsága l2 km, Kölcse Fortuna gyógyszertár, valamint 11 km, Tiszabecs Árvácska Gyógyszertár.

A faluban nincs rendőrség és tűzoltóság, a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság valamint a Mátészalkai Tűzoltóság körzetéhez tartozik a település. Mol és Shell benzinkút legközelebb 25 km-re van Fehérgyarmaton. Két fodrászat működik a faluban, egy ajándéküzlet, három vegyes üzlet várja a lakosságot. A postán teljes körű szolgáltatást lehet igénybe venni.

Tiszakóród mezőgazdasági jellegű település, ipari üzeme nincs, három mezőgazdasági jellegű vállalkozás működik a faluban.

A belterületi föld nagysága 114 ha, a külterületi 1555 ha. A földterületek magánkézben vannak, a lakosság 60 %-nak van saját termőföldje.


Az oldalon található tartalom Tiszakóród Község Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign