Tiszakóród Község Önkormányzata

Új közterületi játszótér kialakítása Tiszakóródon


Tiszakóród Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében 2021-ben meghirdetett Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése - 2021 című, MFP-OJKJF/2021 kódszámú pályázati kiírásra, melynek keretében 4.980.155 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.


A projekt címe: Új közterületi játszótér kialakítása Tiszakóródon


Projekt rövid összefoglalója

Tiszakóród település önkormányzatának célja a projekt által, hogy a kistelepülésen élő gyermekek egészséges testi és lelki fejlődését segítse egy új közterületi játszótér kialakításával, új eszközök és felszerelések beszerzésével, hiszen ezen eszközök elengedhetetlenek a kisgyermekkori nevelés hatékony fejlesztése szempontjából. Mindezek eredményeként létrehozott új építésű játszótér, és a fejlesztő eszközök hozzájárulnak, hogy a kisgyermekek fejlődési lehetőségei javuljanak.


A pályázat segítségével modern játszótér épülhet Tiszakóródon, amely minden biztonsági szempontból megfelelő EU szabvány szerinti eszköz kerül megvásárlásra és telepítésre. A játszótéri eszközök rengeteg célt szolgálnak. Játék közben például javul az egyensúly, finomodik a szem-kéz és a szem-láb koordináció, fokozatosan kialakul az egészséges testkép a gyerekben. A játszótér az a hely, ahol a gyerekek kiélhetik a mozgás iránti vágyukat, szabadon engedhetik a képzeletüket, miközben hasonló korú barátaiktól gyűjthetnek elengedhetetlen tapasztalatokat, ami a szociális érésüket szolgálja. A mai játszótéri eszközök azért is nagyon hasznosak, mert az önbizalmon keresztül, illetve a "szereppróbálgatások" által nagy segítséget tudnak jelenteni a gyerekeknek, hogy a bölcsődei, óvodai helyzeteikben is kiegyensúlyozottak, kompetensek lehessenek. A megvalósulási hely Tiszakóród, belterület 24/6 hrsz. alatti ingatlanon található, melyen az új játékok kerültek elhelyezésre.


A játszótér kialakítási munkái: tereprendezés, füvesítés, díszfák ültetése, kerítés építés, eszközök elhelyezése, és a hozzájuk tartozó esési tér kialakítása. A pályázat segítségével beszerzett eszközök: 1 db Kéttornyú vár GEMINI, 1 db Kétszemélyes mérleghinta fa, 1 db Kétüléses rugós játék, 2 db Rugós játék, 1 db Láncos egyensúlyozó hajlított korláttal, 1 db Fém hintaállvány, 2 db Alubetétes laphinta.


Az oldalon található tartalom Tiszakóród Község Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign