Tiszakóród Község Önkormányzata

Pályázat

Támogatásban részesült a Magyar Falu Program keretében 2022-ben meghirdetett Önkormányzati járdaépítés/felújítás támogatása - 2022 című, MFP-BJA/2022 kódszámú pályázati kiírásra benyújtott támogatási kérelmünk.

Tiszakóród Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében 2022-ben meghirdetett Önkormányzati járdaépítés/felújítás támogatása - 2022 című, MFP-BJA/2022 kódszámú pályázati kiírásra, melynek keretében 9.747.983 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.


A projekt címe: Tiszakóród, Kossuth utca járda (23/1 hrsz.) felújítása

Projekt rövid összefoglalója

A fejlesztés keretében a Tiszakóród, Kossuth utca járda (23/1 hrsz.) 0+371 m közötti szakaszának felújítására került sor. Önkormányzatunk egyik legfontosabb célja Tiszakóród népességmegtartó és népességnövelő erejének fokozása. Ennek egyik eszköze a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, ezáltal az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása, a településkép épülése, ezzel elősegítve a lakosság életminőségének javulását. Önkormányzatunk a gondos gazdálkodás ellenére sem tud forrást biztosítani a járda felújítási munkákra. Az önkormányzat pályázati támogatással segíti az iskolás, a felnőttek, az idősek közlekedését, a nagy forgalmú főút baleset megelőzését is. Településünk egyre inkább idősödik, akik leginkább gyalogosan közlekednek és intézik ügyeiket. A járdafelújítással számukra biztonságosabban megközelíthetővé válnak a közigazgatási és kereskedelmi szolgáltatások. A járdafelújítással az önkormányzat célja a településen élők életminőségének javítása, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének fejlesztése. A felújított járdák legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést. Hosszú távú cél: A közlekedés korszerűsítése. A megvalósulás hozzásegíti a települést a fejlődéshez és egy szép, egységes településkép kialakításához. A projekt illeszkedik az elmúlt évek MFP pályázataihoz.


Az oldalon található tartalom Tiszakóród Község Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign